Kamerleden ontvangen petities op dinsdag 28 mei

De commissies van de Tweede Kamer ontvangen op dinsdag 28 mei, zoals in iedere vergaderweek, een aantal petities. Burgers en organisaties die hun standpunt willen laten horen, komen naar het gebouw van de Tweede Kamer om dit in de vorm van een petitie-aanbieding te doen. Deze keer nemen de Kamerleden drie petities en een burgerinitiatief in ontvangst.

De petitie-aanbieding gebeurt tussen 13.30 uur en 14.00 uur in de centrale hal van de Tweede Kamer, de Statenpassage. De burgers en organisaties bieden de petities aan verschillende commissies aan. Kamerleden uit die commissies komen naar de Statenpassage om de petities in ontvangst te nemen.

Petities op dinsdag 28 mei

  • 13.30 uur: petitie 'Stop de medicijntekorten' namens Stichting De Bevlogen Huisartsen aan de commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport;
  • 13.45 uur: burgerinitiatief 'Nicotinee' aan de commissie voor de Verzoekschriften en de Burgerinitiatieven;
  • 13.45 uur: rapport over de betrokkenheid van jongeren bij Europese verkiezingen namens Stichting Lieve Mark aan de commissie voor Binnenlandse Zaken;
  • 13:45: petitie over ontwikkelingen in Israël en Palestijnse gebieden namens doopsgezinde predikanten en gemeenten aan de commissie voor Buitenlandse Zaken.

Wat is een petitie?

Een petitie is een manier voor burgers en organisaties om hun stem te laten horen. De petitie kan bijvoorbeeld gaan over plannen van de regering waar de indieners het niet mee eens zijn, of over een onderwerp waar volgens hen te weinig aandacht voor is in de Kamer.

Lees meer

Naast stemmen bij de verkiezingen zijn er nog andere manieren om als burger invloed uit te oefenen op de politiek; de petitie is daar één van. Lees meer op Zo werkt de Kamer.