Kamerleden ontvangen petities op dinsdag 16 april

De commissies van de Tweede Kamer ontvangen op dinsdag 16 april vier petities. Burgers en organisaties die hun standpunt willen laten horen, komen naar het gebouw van de Tweede Kamer om dit in de vorm van een petitie-aanbieding te doen.

De petitie-aanbieding gebeurt tussen 13.15 uur en 13.45 uur in de centrale hal van de Tweede Kamer, de Statenpassage. Burgers en organisaties bieden de petities aan verschillende commissies aan. 

Petities op dinsdag 16 april

  • 13.15 uur: petitie over de concessieverlening Friese Waddenveren 2029 door de Coöperatie Amelander Veerdienst aan de commissie voor Infrastructuur en Waterstaat;
  • 13.15 uur: petitie 'Zeg nee tegen het World Economic Forum' aan de commissie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking; 
  • 13.30 uur: petitie 'Duurzaam Regeerakkoord' door SDG (Sustainable Development Goals) Nederland aan de commissie voor Economische Zaken en Klimaat;
  • 13.30 uur: petitie 'Geef studenten met dyscalculie eerlijke kans op diploma' over een verplichte rekentoets in het mbo aan de commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Wat is een petitie?

Een petitie is een manier voor burgers en organisaties om hun stem te laten horen. De petitie kan bijvoorbeeld gaan over plannen van de regering waar de indieners het niet mee eens zijn, of over een onderwerp waar volgens hen te weinig aandacht voor is in de Kamer.

Lees meer

Naast stemmen bij de verkiezingen zijn er nog andere manieren om als burger invloed uit te oefenen op de politiek; de petitie is daar één van. Lees meer op Zo werkt de Kamer.