Kamerleden ontvangen petities

De commissies van de Tweede Kamer ontvangen op maandag 22 en dinsdag 23 april een aantal petities. Burgers en organisaties die hun standpunt willen laten horen, komen naar het gebouw van de Tweede Kamer om dit in de vorm van een petitie-aanbieding te doen. Deze week nemen de Kamerleden in totaal vier petities in ontvangst.

De petitie-aanbiedingen gebeuren op maandag 22 april tussen 9.45 en 10.00 uur en op dinsdag 23 april tussen 13.15 uur en 14.00 uur in de centrale hal van de Tweede Kamer, de Statenpassage. De burgers en organisaties bieden de petities aan verschillende commissies aan. Kamerleden uit die commissies komen naar de Statenpassage om de petities in ontvangst te nemen.

Petitie op maandag 22 april

  • 9.45 uur: petitie over het wetsvoorstel Betaalbare huur van onder meer gemeenten, huurders, beleggers en verhuurders aan de commissie Binnenlandse Zaken. 

Petities op dinsdag 23 april

  • 13.15 uur: petitie 'Beterschap voor de natuur' namens Natuurmonumenten aan de commissie Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit; 
  • 13.30 uur: petitie 'Aan de slag als Geestkracht-school' namens FNO Zorg voor Kansen aan de commissie Onderwijs, Cultuur en Wetenschap; 
  • 13.45 uur: petitie over erkenning Armeense genocide namens de Federatie Armeense Organisaties Nederland (FAON) aan de commissie Buitenlandse Zaken. 

Wat is een petitie?

Een petitie is een manier voor burgers en organisaties om hun stem te laten horen. De petitie kan bijvoorbeeld gaan over plannen van de regering waar de indieners het niet mee eens zijn, of over een onderwerp waar volgens hen te weinig aandacht voor is in de Kamer.

Lees meer

Naast stemmen bij de verkiezingen zijn er nog andere manieren om als burger invloed uit te oefenen op de politiek; de petitie is daar één van. Lees meer op Zo werkt de Kamer.