Kamerleden ontvangen petities

De commissies van de Tweede Kamer ontvangen op dinsdag 27 februari, zoals in iedere vergaderweek, petities. Burgers en organisaties die hun standpunt willen laten horen, komen naar het gebouw van de Tweede Kamer om dit in de vorm van een petitie-aanbieding te doen. Deze keer nemen de Kamerleden één petitie in ontvangst.

Er wordt op 27 februari één petitie aangeboden. Dit gebeurt tussen 13.15 uur en 13.30 uur in de centrale hal van de Tweede Kamer, de Statenpassage. Samenwerkende bewonersgroepen bieden een petitie aan over de impact van arbeidsmigratie op de maatschappij. De petitie wordt aangeboden aan Kamerleden van de commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid. 

Wat is een petitie? 

Een petitie is een manier voor burgers en organisaties om hun stem te laten horen. De petitie kan bijvoorbeeld gaan over plannen van de regering waar de indieners het niet mee eens zijn, of over een onderwerp waar volgens hen te weinig aandacht voor is in de Kamer. 

Lees meer 

Naast stemmen bij de verkiezingen zijn er nog andere manieren om als burger invloed uit te oefenen op de politiek; de petitie is daar één van. Lees meer op Zo werkt de Kamer.