Kamer bespreekt Raming 2024

De Tweede Kamer behandelde op maandag 19 juni haar eigen begroting, de Raming. Tijdens het jaarlijkse wetgevingsoverleg over de Raming bespreekt de Kamer haar eigen begroting voor het volgend jaar. In de Raming staan de beleidsprioriteiten en financiële plannen van het Presidium, het dagelijks bestuur van de Kamer.

Kamervoorzitter Vera Bergkamp spreekt Kamerleden toe in een commissiezaal.
Kamervoorzitter Vera Bergkamp aan het woord tijdens het overleg over de Raming op 19 juni 2023.

Vooruit- en terugblik

De Raming voor 2024 kwam dit jaar op 22 maart uit. In dit stuk kijkt het Presidium vooruit naar het volgend jaar, maar wordt er ook teruggeblikt op de afgelopen periode. "Zo blijven integrale veiligheid (sociaal, fysiek en digitaal), het versterken van het parlementaire proces en de informatiepositie van de Tweede Kamer ook in 2024 hoog op de agenda van het Presidium staan", staat in de begeleidende brief aan de Kamerleden.       

Kamervoorzitter voert het woord

Kamervoorzitter Vera Bergkamp voerde namens het Presidium het woord in dit overleg. 

Rijksbegroting

Tijdens de raming zijn moties ingebracht. Hier wordt op een later moment over gestemd. Nadat de Raming is vastgesteld, voegt de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties deze toe aan de Rijksbegroting.

Terugkijken

De bespreking van de Raming is enige tijd na afloop terug te kijken via Debat Gemist. Bekijk ook de bijbehorende stukken.