Debat over vreemdelingen- en asielbeleid

Kamerleden van de commissie voor Justitie en Veiligheid gaan donderdag 7 maart met demissionair staatssecretaris Eric van der Burg in debat over het vreemdelingen- en asielbeleid. Het commissiedebat is vanaf 14.00 uur te volgen via de livestream en Debat Direct.

In het commissiedebat worden verschillende onderwerpen besproken die met het vreemdelingen- en asielbeleid te maken hebben. Op de agenda staat een groot aantal Kamerbrieven. Mogelijke onderwerpen tijdens het debat zijn de instroom van alleenstaande minderjarige vreemdelingen en de tijdelijke bescherming van zogeheten derdelanders uit Oekraïne.

Wat is een commissiedebat?

Het commissiedebat komt het meest voor. In een commissiedebat vergadert de commissie met een minister of staatssecretaris. Kamerleden stellen vragen aan deze minister of staatssecretaris, die daar vervolgens op antwoordt. Een Kamerlid kan vragen het onderwerp van het commissiedebat te behandelen in de plenaire zaal: dat heet een tweeminutendebat. Tijdens het tweeminutendebat kunnen Kamerleden moties indienen.

Volg het live