Commissiedebat over verkeersveiligheid

Wat is er nodig om het verkeer veilig te houden? De commissie voor Infrastructuur en Waterstaat debatteert hierover op dinsdag 30 januari. Het debat is vanaf 16.30 uur te volgen via de livestream en de app Debat en Direct.

Fietser op de rug gezien op fietspad, ernaast rijbanen met auto's

Demissionair ministers Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) en Dilan Yesilgöz-Zegerius (Justitie en Veiligheid) komen voor het commissiedebat naar de Kamer. Tijdens het debat, dat twee maal per jaar wordt gehouden, komen verschillende aspecten van verkeersveiligheid aan de orde. 

Verkeershandhaving 

Op 30 januari staan bijvoorbeeld Kamerbrieven over verkeershandhaving op de agenda. Ook is er aandacht voor het mogelijk zwaarder straffen van zware verkeersovertredingen en de eerste ervaringen van de gemeente Amsterdam met de uitbreiding van gebieden waar maximaal 30 km per uur gereden mag worden. 

Regelgeving elektrische voertuigen 

Andere mogelijke onderwerpen zijn de kosten en procedures van keuringen voor de medische rijgeschiktheid, het wegwerken van de achterstanden van rijexamens bij het CBR en de voortgang in de regelgeving voor licht elektrische voertuigen (zoals elektrische bakfietsen, fatbikes en elektrische stepjes). De minister van Infrastructuur en Waterstaat kondigde eind vorig jaar al aan dat elektrische voertuigen zonder stuur vanwege het veiligheidsrisico verboden blijven. Dit geldt bijvoorbeeld voor onewheels, elektrische skateboards en segways

Volg live en lees meer 

• Volg het commissiedebat vanaf 16.30 uur via de livestream en de app Debat Direct.
• Lees de bijbehorende stukken.