Algemene Financiële Beschouwingen 2022

De Tweede Kamer bespreekt de financiële plannen voor volgend jaar op donderdag 6 oktober tijdens de tweede dag van de Algemene Financiële Beschouwingen. U kunt dit debat vanaf 14.15 uur volgen via de livestream van de Tweede Kamer en de app Debat Direct.

Tijdens de Algemene Financiële Beschouwingen (AFB) debatteren de financieel specialisten van de Kamerfracties met de minister en de staatssecretaris van Financiën over de rijksbegroting die het kabinet op Prinsjesdag heeft gepresenteerd. Ze doen dit altijd in de week na het debat van de fractievoorzitters met de premier, de Algemene Politieke Beschouwingen.

Twee dagen

Het debat begon op woensdag 5 oktober met de inbreng van de Kamerleden in eerste termijn. Op donderdag 6 oktober volgt het antwoord van de bewindspersonen plus een tweede ronde Kamerleden en opnieuw de bewindspersonen. 

Begrotingscyclus

Na de Algemene Financiële Beschouwingen volgt de behandeling van de afzonderlijke begrotingen van de departementen. Deze moeten voor 1 januari 2023 afgerond zijn, omdat vanaf dat moment de begroting wordt uitgevoerd. Lees meer over de begrotingscyclus van de Tweede Kamer.

Live volgen en terugkijken