Algemene Financiële Beschouwingen 2016

Op woensdag 5 oktober 2016 was het tweede deel van de Algemene Financiële Beschouwingen. Minister Dijsselbloem en staatssecretaris Wiebes beantwoordden de vragen die de financieel woordvoerders in de Kamer op dinsdag 4 oktober over de rijksbegroting voor 2017 hadden gesteld.

Verslagen

Dinsdag 4 oktober 2016

Woensdag 5 oktober 2016

Algemene Financiële Beschouwingen

Op dinsdag 20 september sprak koning Willem-Alexander zijn troonrede uit. Later op de dag bood minister Dijsselbloem van Financiën de Miljoenennota en de rijksbegroting aan de Tweede Kamer aan. Op de woensdag 21 en donderdag 22 september debatteerden de fractievoorzitters met minister-president Rutte, tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen.

Rijksbegroting

Op dinsdag 4 oktober was de eerste termijn van de Algemene Financiële Beschouwingen met minister Dijsselbloem en staatssecretaris Wiebes van Financiën over de rijksbegroting. De fractiespecialisten stelden hun vragen over de begrotingsplannen voor 2017 aan de minister en staatssecretaris. Ook gingen ze met elkaar in debat. Op woensdag 5 oktober antwoordden de bewindslieden van Financiën. Aansluitend was er een afrondende termijn, waarin de woordvoerders hun resterende vragen konden stellen en moties konden indienen.