E-mailprocedure : EMAILPROCEDURE Verzoek brief minister over aflopende Bangladesh Akkoord

De vergadering is geweest

27 mei 2021
18:00 uur
Aan de leden van de vaste commissie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking

Geachte leden,
 
Hierbij leg ik u het voorstel voor van het lid Gijs van Dijk (PvdA) om de minister te verzoeken de Kamer vóór maandag a.s. een reactie te sturen op het bericht van de Volkskrant “Uitbuiting in spinnerijen waar Zeeman en WE Fashion zaken mee deden”, en daarbij tevens aan te geven welke inspanningen er zijn om de partijen tot een akkoord te laten komen.
 
Ik verzoek u uiterlijk vandaag donderdag 27 mei 18.00 uur aan te geven of u, namens u fractie, instemt met dit voorstel, via een reply all op dit bericht.
 
Met vriendelijke groet,
Eva Meijers
Adjunct griffier
Commissie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking

 
Van: Christiaanse, M. 
Verzonden: donderdag 27 mei 2021 14:16
Aan: Meijers, E. 
Onderwerp: Verzoek brief minister over aflopende Bangladesh Akkoord
 
 
Geachte griffier,
 
Het lid Gijs van Dijk wil in verband met het aflopen van het Bangladesh Akkoord met ingang van maandag vandaag per emailprocedure aan de commissie voorleggen het verzoek voor maandag een brief te vragen aan de minister in reactie op het onderstaande bericht en in vervolg op de antwoorden op eerdere vragen (2021D16059) met de vraag om een reactie en welke inspanning er zijn om de partijen tot een akkoord te laten komen.
 
De minister heeft namelijk in de beantwoording op de eerdere vragen aangegeven dat het akkoord een succesvol initiatief is voor verduurzaming van de kledingindustrie.
En dat het belangrijk is dat - hoewel een nieuw akkoord primair aan de onderhandelende partijen is - deze partijen er samen uit komen en Nederlandse merken zich zouden moeten committeren aan een internationaal Akkoord op basis van het model van het bestaande Bangladesh Akkoord.
 
De antwoorden op de vragen zijn zend ik als bijlage mee.
 
https://www.volkskrant.nl/kijkverder/track-en-trace/v/uitbuiting-in-spinnerijen-waar-zeeman-en-we-fashion-zaken-mee-deden/
 
Met vriendelijke groet,
Monique Christiaanse

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Gijs van Dijk brief minister BuHaOS over aflopende Bangladesh Akkoord

    Te behandelen:

    Loading data