E-mailprocedure : Uitnodigen dhr. Nijpels voor RTG 'Governance klimaatbeleid' op 5 juni 2019

De vergadering is geweest

23 mei 2019
16:00 uur
Van: Commissie EZK
Verzonden: donderdag 23 mei 2019 11:23
Aan: GC-Commissie-EZK
Onderwerp: [E-MAILPROCEDURE] Uitnodigen dhr. Nijpels voor RTG 'Governance klimaatbeleid' op 5 juni 2019 - Reactie VANDAAG 16.00 uur
 
Geachte leden van de vaste commissie voor Economische Zaken en Klimaat,
 
Van de leden Yesilgöz-Zegerius (VVD) en Van der Lee (GroenLinks) is het voorstel binnengekomen om de voorzitter van het Klimaatberaad, dhr. Ed Nijpels, uit te nodigen voor het rondetafelgesprek ‘Governance klimaatbeleid’ op woensdag 5 juni 2019. Aangezien er reeds 10 genodigden voor dit RTG zijn uitgenodigd zal, indien u met het voorstel instemt, het RTG met een half uur uitgebreid worden.
 
Ik verzoek u vriendelijk om uiterlijk vandaag om 16.00 uur in reactie op deze mail (reply-all) aan te geven of u met dit voorstel in kunt stemmen.
Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst van deze e-mailprocedure.*
 
Met vriendelijke groet,
Rens Jansma
Adjunct-griffier vaste commissie voor Economische Zaken en Klimaat
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018, 2500 EA
T +(31) 0703182306 | M +(31) 0646894844
E r.jansma@tweedekamer.nl | I www.tweedekamer.nl
 
Alle informatie over de Tweede Kamer is te vinden op www.tweedekamer.nl. U kunt de Tweede Kamer ook volgen op Facebook en Twitter. Download ook de gratis Tweede Kamer vergaderagenda app in de Apple of Android store.
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid. Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
 
Van: Lee van der T.
Verzonden: do 23 mei 2019 10:07
Aan: Commissie EZK; GC-Commissie-EZK
Onderwerp: RE: [Ter informatie] Ronde Tafel Governance klimaatbeleid
 
Beste Rens,
 
Ik vind het toch wel een flinke omissie dat wij als het gaat om de governance van het Klimaatakkoord vergeten zijn om gelegenheid te bieden aan de voorzitter van het Klimaatberaad om tijdens de Ronde Tafel Governance om mondeling een bijdrage te leveren. Te meer daar het Klimaatberaad door de minister al was verzocht hierover een advies op te stellen en het goed is om als Commissie kennis te kunnen nemen van en vragen te stellen over de meest actuele stand van zaken op dit punt.
Vandaar mijn verzoek om per email-procedure aan de Commissieleden te vragen of zij op dit punt de gastenlijst zouden willen uitbreiden.
 
Groet,
Tom
 
 
Tom van der Lee

Tweede Kamerlid voor GroenLinks
Postbus 20018, 2500 EA
T 070-3183030
E t.vdlee@tweedekamer.nl
I www.groenlinks.nl/mensen/tom-van-der-lee
 
 
Van: Ed Nijpels [mailto:mail@ednijpels.nl]
Verzonden: woensdag 22 mei 2019 11:28
Aan: Commissie EZK; Nava D.; Jansma, R.
CC: r.weterings@ser.nl; Ed Nijpels
Onderwerp: Ronde Tafel Governance klimaatbeleid
 
Geachte dames en heren,
 
Uw initiatief om op 5 juni nog een extra Ronde Tafel te organiseren over het klimaatbeleid  heeft mij verrast.
Dat het onderwerp van deze Ronde Tafel de governance van het klimaatbeleid is, juich ik van harte toe.
 
Tijdens een van de gesprekken die wij de afgelopen periode over het Klimaatakkoord hebben gevoerd, heb ik al de mededeling gedaan dat ik op verzoek van de minister van Economische Zaken en Klimaat een advies over dit onderwerp zou opstellen. Daartoe heb ik de afgelopen periode gesprekken gevoerd met een breed palet aan partijen. Dit heeft geleid tot een advies dat ik op 17 maart heb toegestuurd aan de minister.
 
Bijgevoegd treft u een samenvatting van dit advies aan. Ik zou het bijzonder op prijs stellen wanneer u mij de kans geeft om dit advies nader toe te lichten voor uw commissie tijdens de Ronde Tafel van 5 juni.
 
Hoogachtend,
 
Ed Nijpels
Voorzitter Klimaatberaad
 

 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Uitnodigen dhr. Nijpels voor RTG 'Governance klimaatbeleid' op 5 juni 2019

    Te behandelen:

    Loading data