Werkbezoek Brexit

Werkbezoek Brexit

Op donderdag 29 november en vrijdag 30 november 2018 brengt een delegatie vanuit de commissie Europese Zaken en de commissie Financiën in de Tweede Kamer een bezoek aan de Duitse Bondsdag.

De leden spreken met de Duitse collega-parlementariërs en bewindspersonen over de toekomst van de Europese Unie na de Brexit en willen de klokken gelijk zetten op tal van financiële terreinen, waaronder de Meerjarig Financieel Kader onderhandelingen en de stand van zaken in de Eurozone.

Delegatie

De delegatie bestaat uit de leden Foort van Oosten (VVD), Anne Mulder (VVD), Aukje de Vries (VVD), Pieter Omtzigt (CDA), Tony van Dijck (PVV), Renske Leijten (SP), Henk Nijboer (PvdA) en Martin van Rooijen (50PLUS).

Delegatieleider Foort van Oosten: “Interparlementaire samenwerking en het zoeken naar coalities in de Europese Unie is belangrijk na Brexit en in dat kader wordt dit bezoek afgelegd.”

Noot voor de redactie

Voor journalisten is het mogelijk om kort te spreken met de delegatieleden over het werkbezoek. Dat kan op vrijdag 30 november 2018 om 12:45 in het Paul-Löbe-Haus. Journalisten kunnen zich vooraf (uiterlijk woensdag 28 november 2018) aanmelden via persvoorlichting@tweedekamer.nl. Voor toegang tot het Paul-Löbe-Haus is het noodzakelijk volledige namen, geboortedatum en -plaats vooraf te verstrekken. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anna Kodde, woordvoerder van de Tweede Kamer 0625475819