Werkbezoek Brexit

Een gezamenlijke delegatie van de Eerste en Tweede Kamer brengt op zondag 9 en maandag 10 september een werkbezoek aan Londen vanwege Brexit. De delegatie wil zich een beeld vormen van de voorbereidingen op de Brexit door de Britse overheid.

Hierbij kunnen de verschillende uittredingsscenario’s, waaronder het no deal-scenario, en hun gevolgen aan de orde komen. Ook komen de ideeën voor een nieuwe partnerschapsrelatie tussen EU en VK na de Brexit aan bod. Het werkbezoek vindt plaats tegen de achtergrond van de onderhandelingen tussen EU en VK over de uittreding en het kader van de nieuwe betrekkingen. In de Europese Raad later dit jaar is hierover besluitvorming voorzien, indien de onderhandelingen tijdig worden afgerond.

De delegatie bestaat van de zijde van de Tweede Kamer uit de leden Anne Mulder (VVD, tevens delegatieleider), Weverling (VVD), De Roon (PVV), Alkaya (SP), Van Rooijen (50PLUS) en Baudet (FVD). Van de zijde van de Eerste Kamer zullen de leden Van Apeldoorn (commissievoorzitter Europese Zaken; SP; tevens vice-delegatieleider), Backer (D66), Lintmeijer (GroenLinks) en Kuiper (ChristenUnie) deelnemen.

 

Noot voor de redactie: niet voor publicatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anna Kodde, woordvoerder Tweede Kamer, 06 25475819/ a.kodde@tweedekamer.nl