Voorzitters Tweede en Eerste Kamer ontvangen premier Li Keqiang van China

Op dinsdag 16 oktober 2018 ontvangen de Voorzitter van de Tweede Kamer, Khadija Arib, en de Voorzitter van de Eerste Kamer, Ankie Broekers-Knol, premier Li Keqiang van China. De ontmoeting is onderdeel van een officieel bezoek dat premier Li Keqiang aan Nederland brengt, samen met zijn echtgenote en een aantal ministers. Het bezoek onderstreept de goede bilaterale verhoudingen tussen Nederland en China.

De ontmoeting vindt plaats in de Stadhouderskamer in de Tweede Kamer. Naast de twee Kamervoorzitters zijn enkele leden van beide Kamers bij het gesprek aanwezig. 

Noot voor de redacties, niet voor publicatie

Het gesprek heeft een besloten karakter. Voor audiovisuele pers is er voorzien in een aantal foto- of filmmomenten:

10.00 uur (A) Aankomst Binnenhof 2

10.02 uur (B) Fotomoment in Rooksalon

10.04 uur (B) Ondertekening gastenboek in Stadhouderskamer

Als het gesprek aanvangt worden fotografen/cameramensen verzocht de Stadhouderskamer te verlaten

Aanmelden is noodzakelijk, ook voor vast geaccrediteerde media. Daarbij dient een keuze te worden gemaakt voor (A) het eerste fotomoment (aankomst Binnenhof 2) of (B) de twee fotomomenten in de Tweede Kamer (fotomoment in Rooksalon en tekenen gastenboek/start gesprek in de Stadhouderskamer). In verband met de beperkte beschikbare ruimte in de Stadhouderskamer kan het aantal fotografen/cameramensen daar worden beperkt.

Aanmelden voor fotomoment(en) A of B kan bij de Stafdienst Communicatie: persvoorlichting@tweedekamer.nl of 070/3183003 voor maandag 15 oktober a.s. om 12.00 uur.