Voorzitters Tweede en Eerste Kamer ontvangen parlementsvoorzitter Zweden

Op dinsdag 17 maart 2020 ontvangen de Voorzitter van de Tweede Kamer, Khadija Arib, en de Voorzitter van de Eerste Kamer, Jan Anthonie Bruijn, de Voorzitter van het parlement van Zweden, Andreas Norlén. De ontmoeting is onderdeel van een werkbezoek dat parlementsvoorzitter Andreas Norlén aan Nederland brengt. Het bezoek onderstreept de goede bilaterale betrekkingen en de relaties tussen de parlementen van beide landen. Naast de Voorzitter maken drie parlementsleden deel uit van de Zweedse delegatie. De ontmoeting vindt plaats in de Stadhouderskamer in de Tweede Kamer.

De heer Andreas Norlén wordt dinsdagmiddag ook ontvangen door de Kamercommissies voor Buitenlandse Zaken, Europese Zaken en Defensie. Tijdens een lunchbijeenkomst, om 13.00 uur in de Schrijfkamer, spreken de Kamerleden van deze commissies met de leden van de Zweedse delegatie onder meer over de rol van EU en NAVO bij de veiligheidssituatie in Europa, het Defensiebeleid van Nederland, de relatie met Rusland en Oekraïne, EU-uitbreiding, en de toekomst van de EU na de Brexit.

Noot voor de redacties:

Zowel het gesprek in de Stadhouderskamer als de lunchbijeenkomst met de Kamercommissies in de Schrijfkamer hebben een besloten karakter.

Voor audiovisuele pers is er voorzien in een aantal foto- of filmmomenten:

09.30 uur             Aankomst Binnenhof 2

09.32 uur             Fotomoment in Rooksalon

09.35 uur             Ondertekening gastenboek in Stadhouderskamer

Aanmelden kan bij de Stafdienst Communicatie via persvoorlichting@tweedekamer.nl voor maandag 16 maart 12.00 uur. Voor vragen kunt u contact opnemen met Samira Kleijn, 06-21703439 of persvoorlichting@tweedekamer.nl .