Vier de vrijheid in de Tweede Kamer

Feest in de Tweede Kamer! Op zaterdag 5 mei 2018 vindt een deel van het Bevrijdingsfestival plaats in het hart van de democratie. Bezoekers kunnen genieten van optredens van Woezel en Pip, The Clarks en Samantha Steenwijk.

De vrijheid en het recht om te stemmen op wie je wilt, is een groot goed. Daarom viert de Tweede Kamer ook dit jaar Bevrijdingsdag weer uitbundig in eigen huis. Tussen de optredens door is er genoeg te doen: test je kennis over democratie met het spel ‘stemmen met je voeten’ en sleep een mooie prijs in de wacht. Maak een selfie op een Kamerstoel naast de publieke tribune en bezoek historische plekken zoals de Oude Zaal en de Rooksalon. Voor kinderen is er een speurtocht.

Programma

De programmering van de artiesten in de Tweede Kamer ziet er als volgt uit:

11.30 - 12.00 Woezel & Pip

13.00 - 13.30 Samantha Steenwijk

14:30 - 15.30 The Clarks

Het gehele programma van het Bevrijdingsfestival is op deze website te vinden. De Tweede Kamer is tot 17:00 uur geopend voor publiek.

Lijst der gevallenen

Ook de Erelijst van Gevallenen is te bezichtigen op 5 mei. Op deze lijst staan behalve de namen van omgekomen verzetsstrijders ook de namen van Nederlanders die tijdens de oorlog als militair of bemanningslid van de koopvaardij om het leven kwamen. De erelijst is een nationaal monument. Elk jaar op 4 mei leggen de Voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer en de minister-president een krans bij het monument.

Tentoonstelling

De Tweede Kamer staat vanaf de zomer van 2020 in de steigers voor een grootschalige renovatie. De tentoonstelling ‘De Tweede Kamer in de steigers’ toont in tekst, beeld en 3D de verbouwingen door de eeuwen heen en geeft ook op 5 mei een kijkje in de huidige plannen.



Houd er rekening mee dat bezoekers door een scanstraat gaan. Daar kan om een legitimatiebewijs worden gevraagd.

Noot voor de redacties:

Vertegenwoordigers van de media die aanwezig willen zijn, kunnen zich aanmelden via persvoorlichting@tweedekamer.nl.

Voor meer en informatie kunt u contact opnemen met Anna Kodde, woordvoerder Tweede Kamer 070 3183162 of via 06 25475819