Tweede Kamercommissie ontvangt regeringsleider Myanmar

De vaste Kamercommissie van Buitenlandse Zaken ontvangt op vrijdag 13 december 2019 de regeringsleider van Myanmar, mevrouw Aung San Suu Kyi. Mevrouw Suu Kyi is in Nederland in het kader van de rechtszaak die door Gambia tegen Myanmar is aangespannen bij het Internationaal Gerechtshof in Den Haag. In het gesprek zal het onder meer gaan over de achtergronden voor die aanklacht en de situatie in Myanmar.

De voorzitter van de vaste Kamercommissie voor Buitenlandse Zaken, Pia Dijkstra, zal het gesprek voorzitten.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Het gesprek heeft een besloten karakter. Voor audiovisuele media is er de mogelijkheid om voorafgaand aan het gesprek opnamen te maken (enkel camera en foto’s). Er is geen gelegenheid om vragen te stellen.

Het gesprek vindt plaats in de Schrijfkamer van de Tweede Kamer en vangt aan om 13.00 uur. Media dienen uiterlijk 12.55 aanwezig te zijn in de Schrijfkamer.

Aanmelden is noodzakelijk, ook voor journalisten met vaste Kameraccreditatie, en kan tot uiterlijk donderdag 12 december 17.00 uur via persvoorlichting@tweedekamer.nl of via 070-3183003. Met oog op de beschikbare ruimte kan het aantal aanwezige journalisten worden beperkt.