Tijdelijke commissie Breed welvaartsbegrip presenteert rapport op 20 april 2016

De aanbieding van het rapport aan de Voorzitter van de Tweede Kamer vindt plaats op woensdag 20 april 2016 om 11.30 uur in de Rooksalon. Aansluitend vindt een persconferentie plaats. De voorzitter van de commissie, Rik Grashoff, geeft dan een toelichting op het rapport. Ook is er gelegenheid voor de pers om vragen te stellen.

De tijdelijke commissie Breed welvaartsbegrip is nagegaan wat het bruto nationaal product (bbp) wel en niet meet, en welke rol het bbp speelt bij het maken van beleid en het voeren van het politieke debat. Ook heeft de commissie onderzocht welke maatstaven er in Nederland en in het buitenland zijn om brede welvaart te meten, en welke ontwikkelingen hierbij gaande zijn.

De commissie presenteert in het rapport wat er nodig is om het politieke debat over de ontwikkeling van onze brede welvaart beter te kunnen voeren.

De commissie bestaat uit de volgende Kamerleden:

- Rik Grashoff, voorzitter (GL)

- Mark Harbers (VVD)

- Henk Nijboer (PvdA)

- Arnold Merkies (SP)

- Pieter Heerma (CDA)

- Wouter Koolmees (D66)

Mededeling voor de redacties:

Het rapport en de bijlagen zijn voor de pers onder embargo beschikbaar op woensdag 20 april 2016 vanaf 9.00 uur (bij ingang Plein 2). Embargo-exemplaren worden niet digitaal verzonden. Vertegenwoordigers van de pers wordt verzocht voor het aanvragen van de embargo-exemplaren bijgevoegd embargoformulier in te vullen en vóór dinsdag 19 april 2016, 17.00 uur ondertekend te retourneren aan de stafdienst Communicatie, gebouw Hotel, kamer H234 of ingescand per mail persvoorlichting@tweedekamer.nl. Het embargo geldt tot 20 april 2016, 11.30 uur en geldt ook voor de bijlagen.

Vertegenwoordigers van de pers die de aanbieding en persconferentie willen bijwonen, wordt verzocht zich hiervoor aan te melden per e-mail: persvoorlichting@tweedekamer.nl onder vermelding van naam, medium en contactgegevens.

De aanbieding van het rapport en de persconferentie zijn ook rechtstreeks te volgen via de website van de Tweede Kamer en zullen ook op het YouTubekanaal van de Tweede Kamer worden geplaatst.