Staten-Generaal ontvangen Secretaris-Generaal Verenigde Naties Ban Ki-moon

Op woensdag 20 april 2016 ontvangen de Voorzitter van de Tweede Kamer, Khadija Arib, en de Voorzitter van de Eerste Kamer, Ankie Broekers-Knol, de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties, de heer Ban Ki-moon. Aansluitend heeft Ban Ki-moon een gesprek met leden uit de vaste Kamercommissies voor Buitenlandse Zaken van beide Kamers. Gespreksonderwerpen zijn onder meer  de rol van de Verenigde Naties bij vredesoperaties, zoals de VN-missie in Mali - waar Nederland aan deelneemt -, de hervorming van de VN Veiligheidsraad en de betrokkenheid van de Verenigde Naties bij de diplomatieke inspanningen om conflicten in landen als Syrië en Libië te beëindigen. 

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Het gesprek met de Kamervoorzitters heeft een besloten karakter. Het gesprek met de Kamercommissies voor Buitenlandse Zaken is openbaar.

Voor audiovisuele pers is er voorzien in een aantal foto- of filmmomenten:

14.00 uur Aankomst bij Binnenhof 2

14.01 uur Fotomoment in Rooksalon Fotografen/cameramensen kunnen via Binnenhof 1A naar binnen

14.03 uur Opening besloten gesprek Kamervoorzitters in Stadhouderskamer Fotografen/cameramensen kunnen opnames maken van de ondertekening van het gastenboek in de Stadhouderskamer.           

14.15 uur Opening gesprek Kamercommissies Buitenlandse Zaken in Thorbeckezaal  Fotografen/cameramensen kunnen opnames maken bij aanvang van het  gesprek in de Thorbeckezaal.

Accreditatie verloopt via de Stafdienst Communicatie: persvoorlichting@tweedekamer.nl of 070/3183003. Meer informatie bij Marloes Konings, m.konings@tweedekamer.nl of 06/50128032 of Gert Riphagen, gert.riphagen@eerstekamer.nl of 06/20544625