Staten-Generaal ontvangen premier Vietnam

Op dinsdag 11 juli 2017 brengt de premier van Vietnam, de heer Nguyễn Xuân Phúc, een bezoek aan het Nederlandse parlement. Bij dit bezoek zijn ook enkele (plaatsvervangend) ministers uit Vietnam aanwezig. De Voorzitters van de Tweede en Eerste Kamer, Khadija Arib en Ankie Broekers-Knol, ontvangen de delegatie om 15.00 uur in de Regentenkamer in de Tweede Kamer. Bij dit gesprek zijn ook Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt en Eerste Kamerlid Nico Schrijver, beiden lid van de commissie voor Buitenlandse Zaken, aanwezig.

Het werkbezoek van de heer Phúc loopt van 8 tot 11 juli, en bestaat onder meer uit ontmoetingen met de minister-president, bewindspersonen en de burgemeester van Rotterdam, en bezoeken aan verschillende bedrijven.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Het gesprek met de Kamervoorzitters en Kamerleden heeft een besloten karakter. Voor audiovisuele pers is er voorzien in een aantal foto- of filmmomenten:



- 15.00 uur

Aankomst Plein 1 Fotografen/cameramensen kunnen opnamen maken van de aankomst op de rode loper.

- 15.05 uur

Fotomoment voor Regentenkamer (1e verdieping Koloniën) Fotografen/cameramensen kunnen voor de Regentenkamer opnamen maken van premier en Voorzitters. Fotografen/cameramensen die ook de aankomst op de rode loper vastleggen lopen achter de delegatie naar de Regentenkamer. Wie de aankomst bij de Regentenkamer vanaf de 1e verdieping wil vastleggen, kan om 14.55 met één van de medewerkers van de Stafdienst Communicatie mee naar binnen lopen en op de 1e verdieping wachten.

- 15.10 uur

Aanvang besloten gesprek in Regentenkamer Fotografen/cameramensen kunnen kort opnamen maken van de start van het gesprek. In verband met de beschikbare ruimte in de Regentenkamer wordt het aantal fotografen/cameramensen beperkt. Aanmelden voor dit foto- en filmmoment is verplicht en kan tot uiterlijk maandag 10 juli 12.00 uur.

en kan tot uiterlijk maandag 10 juli 12.00 uur.

Accreditatie verloopt via de Stafdienst Communicatie: persvoorlichting@tweedekamer.nl of 070-3183003. Meer informatie bij Marloes Konings, m.konings@tweedekamer.nl of 06-50128032 of Gert Riphagen, gert.riphagen@eerstekamer.nl of 06/20544625