Samenvoeging Kamercommissies Financiën en Rijksuitgaven

De Tweede Kamer heeft dinsdag 8 november 2016 ingestemd met de samenvoeging van de commissies voor Financiën en de Rijksuitgaven. De taken van de commissie voor de Rijksuitgaven waren bij wijze van experiment al sinds september 2015 ondergebracht bij de commissie voor Financiën. Dat wordt nu structureel. Het Reglement van Orde van de Kamer wordt aangepast aan de nieuwe situatie.

De taak van de commissie voor de Rijksuitgaven was om de uitgaven van het kabinet te controleren. Besteedt het zijn begrotingsmiddelen bijvoorbeeld wel op de juiste manier? Hiervoor had de commissie veel contact met de Algemene Rekenkamer. Ook leverde de commissie een bijdrage aan het verbeteren van de kwaliteit van begrotingen en jaarverslagen.

In september 2015 werden de taken van de commissie voor de Rijksuitgaven als experiment bij die van de commissie voor Financiën gevoegd. Deze commissie houdt zich bezig met financiële en fiscale thema’s.  Vanwege de positieve resultaten van de evaluatie heeft de commissie voor Financiën besloten om de taken van de commissie voor de Rijksuitgaven definitief op zich te nemen.

Noot voor de redactie:

Voor vragen kunt u contact opnemen met de stafdienst Communicatie, Samira Kleijn 070-318 2183 of persvoorlichting@tweedekamer.nl .