Presentatie ‘Evaluatie van de kabinetsformatie 2017’

In opdracht van het Presidium van de Tweede Kamer, heeft een commissie – bestaande uit prof. mr. P.P.T. Bovend’Eert (voorzitter), dr. P. Bootsma en dr. A. van Kessel – de kabinetsformatie in 2017 geëvalueerd. Op donderdag 6 december 2018 presenteert de commissie de uitkomsten van deze evaluatie.

Het is de tweede keer dat een dergelijke evaluatie plaatsvindt. Ook na de kabinetsformatie in 2012 is in opdracht van het Presidium een evaluatie uitgevoerd.



Het onderzoek naar de kabinetsformatie van 2017 baseert zich opnieuw op een groot aantal interviews met personen die betrokken zijn geweest bij de kabinetsformatie, en bestaat onder meer uit een staatsrechtelijke en staatkundige analyse van de kabinetsformatie en een procedurele reconstructie van de kabinetsformatie 2017.

Noot voor de redacties, niet voor publicatie

De presentatie vindt op donderdag 6 december vanaf 15.30 uur plaats in de Oude Zaal van het Tweede Kamergebouw (Binnenhof 1a). De pers kan daarbij aanwezig zijn.

Programma:

15.30 uur   Inloop

16.00 uur   Introductie door Alexander van Kessel, lid van de onderzoekscommissie

16.05 uur   Toelichting op het rapport door Paul Bovend’Eert, voorzitter van de onderzoekscommissie

16.25 uur   Aanbieding van het rapport aan het Presidium

16.30 uur   Korte reactie door Khadija Arib, Voorzitter van de Tweede Kamer

16.35 uur   Afsluiting

De presentatie is via de website van de Tweede Kamer te volgen.

Vertegenwoordigers van de pers die de presentatie willen bijwonen, dienen zich hiervoor aan te melden bij de Stafdienst Communicatie, persvoorlichting@tweedekamer.nl, onder vermelding van naam, medium en contactgegevens.

Na afloop van de presentatie is er gelegenheid om vragen te stellen aan de leden van de onderzoekscommissie. Het rapport komt direct na de presentatie beschikbaar.