Persuitnodiging boekpresentatie Boven de Partijen – De voorzitter van de Tweede Kamer

Woensdag 6 juni 2018 neemt de Voorzitter van de Tweede Kamer, Khadija Arib, in aanwezigheid van een aantal oud-Voorzitters het eerste exemplaar in ontvangst van het boek: Boven de partijen – De voorzitter van de Tweede Kamer. Het boek is geschreven door Elsevier Weekblad-redacteur Gerry van der List.

Boven de Partijen biedt, naast een historisch overzicht van de ontwikkeling van het voorzitterschap van de Tweede Kamer, portretten van de voorzitters na de oorlog. Deze portretten zijn gebaseerd op gehouden interviews. Oud-voorzitters en huidig voorzitter Khadija Arib spreken in het boek openhartig over alle aspecten van het werk, zodat een goed beeld ontstaat van een, in de woorden van oud-voorzitter Gerdi Verbeet, ‘hondsmoeilijke baan’.

Na de overhandiging en een toespraak van de Tweede Kamervoorzitter is er een paneldiscussie onder leiding van Martijn de Greve met Kamerleden en parlementair historici. De bijeenkomst wordt gehouden in de Rooksalon (Binnenhof 1a). Een aantal oud-Voorzitters zoals Gerdi Verbeet, Frans Weisglas, Piet Bukman, Jetje van Nieuwenhoven en Wim Deetman zijn die dag aanwezig.

U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Noot voor de redacties:

In verband met de beschikbare ruimte verzoeken wij u vriendelijk zich aan te melden via persvoorlichting@tweedekamer.nl.

Ontvangst 16.00 uur. Het programma start om 16.15 uur, met aansluitend een borrel tot 18.00 uur.