Opening expositie ‘Het andere moment. Ruim vijfentwintig jaar fotografie uit de Tweede Kamer’

De Tweede Kamer is het hart van de Nederlandse democratie, een gebouw vol verhalen en de werkplek van honderden Kamerbewoners. De Voorzitter van Tweede Kamer, Khadija Arib, opent op dinsdag 11 februari 2020 om 17.00 uur de expositie ‘Het andere moment. Ruim vijfentwintig jaar fotografie uit de Tweede Kamer’. Naast de Kamervoorzitter houdt ook de voorzitter van de Kunstcommissie, Salima Belhaj, een toespraak.

De expositie bestaat uit foto’s die een kijkje achter de Kamerschermen geven. Hans Kouwenhoven en Jeroen van der Meyde, twee ‘huisfotografen’ van de Tweede Kamer, hebben door de jaren heen duizenden foto’s gemaakt van officiële momenten vóór de schermen, maar ook van momenten die zich achter de schermen voltrokken. De Voorzitter en de leden van de Kunstcommissie van de Kamer hebben uit al deze foto’s een selectie gemaakt van zo’n 150 foto’s, die samen een familiealbum van de Tweede Kamer vormen.

Praktische informatie

De expositie is van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur gratis te bezichtigen in de Statenpassage in het Tweede Kamergebouw. Bezoekers kunnen zich voorafgaand aan het bezoek online aanmelden of ter plekke via een van de aanmeldzuilen bij de ingang Lange Poten 4. Een legitimatiebewijs is verplicht.

Noot voor de redacties:

De opening van de expositie vindt op dinsdag 11 februari 2020 om 17.00 uur plaats in de Statenpassage in de Tweede Kamer (voor de ingang van de publieke tribune van de plenaire zaal). Media zijn van harte welkom om de opening bij te wonen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stafdienst Communicatie, Samira Kleijn via persvoorlichting@tweedekamer.nl of 06-21703439.