Opening audiomaquette en blindegeleidelijn

Om de tijdelijke huisvesting van de Tweede Kamer goed vindbaar en toegankelijk te maken voor blinden en slechtzienden opent de Voorzitter van de Tweede Kamer, Vera Bergkamp, op maandag 4 april 2022 een audiomaquette en een blindegeleidelijn. Dat doet zij samen met mensen met een visuele beperking. De opening en ingebruikname vindt plaats van 14.30 uur tot 16.00 uur in de Statenpassage (centrale hal) van de Tweede Kamer.

Audiomaquette

Stichting Geluid in Zicht heeft voor de tijdelijke huisvesting van de Tweede Kamer een audiomaquette gemaakt. Bij de audiomaquette voelt een gebruiker met de handen de vorm en de materialen van het gebouw, en tegelijkertijd krijgt de gebruiker door de koptelefoon het geluid van de ruimte te horen.

Blindegeleidelijn

In samenwerking met de Gemeente Den Haag, de belangenvereniging Voorall en adviesbureau PBT is er een blindegeleidelijn tussen NS station Den Haag Centraal en het gebouw van de Tweede Kamer gerealiseerd. De geleidelijn loopt van Den Haag Centraal zijde Anna van Buerenplein, over het Anna van Buerenplein, door het Prinses Irenepad naar de bezoekersingang van de Tweede Kamer.

Informatie

Voor vragen kunt u terecht bij het Persloket van de Tweede Kamer via 070-3183003 of persvoorlichting@tweedekamer.nl.

Naar boven