Museumnacht in de Tweede Kamer

Op zaterdag 6 oktober 2018 opent de Tweede Kamer tussen 20.00 en 01.00 uur haar deuren voor de jaarlijkse Museumnacht Den Haag. Dit jaar is het thema ‘in vuur en vlam’. De Tweede Kamer neemt bezoekers mee terug naar de tijd van onrust, demonstraties en felle politieke debatten.

Pop-upcollege

Een Nederlandse revolutionair, één die Nederland in vuur en vlam zette, was Pieter Jelles Troelstra. Hoogleraar Henk te Velde (Universiteit van Leiden) verzorgt het pop-upcollege Opwinding op het Malieveld! De ‘vergissing van Troelstra’. Bezoekers komen zo alles te weten over Troelstra’s revolutie in 1918.

Tentoonstelling

Bezoekers kunnen ook de recent geopende tentoonstelling Ik vier mijn stem bezichtigen. In 1919 besliste de Tweede Kamer dat naast alle mannen vanaf 25 jaar, nu ook alle vrouwen stemrecht kregen. De tentoonstelling laat de bijzondere weg naar het algemeen kiesrecht zien en maakt duidelijk hoe het kiesrecht nog steeds in beweging is.

Noot voor de redacties:

Media zijn op zaterdag 6 oktober vanaf 19.00 uur van harte welkom in de Tweede Kamer. Voor de pers is het Kamergebouw tijdens de Museumnacht alleen toegankelijk op basis van vooraf verleende accreditatie. U dient zich hiervoor uiterlijk vrijdag 14.00 uur aan te melden bij de Stafdienst Communicatie: persvoorlichting@tweedekamer.nl.

Bekijk het volledige programma voor de Museumnacht Den Haag.