Kamervoorzitter Khadija Arib ontvangt versierselen van ‘Chevalier de la Légion d’Honneur’

De Voorzitter van de Tweede Kamer, Khadija Arib, heeft vandaag de versierselen van ‘Chevalier de la Légion d’Honneur’ overhandigd gekregen uit handen van de Ambassadeur van Frankrijk, Phillippe Lalliot.

Deze onderscheiding, die door Napoléon Bonaparte in 1802 in het leven is geroepen, is de meest prestigieuze en gewaardeerde onderscheiding van Frankrijk. Lalliot: “De rijkdom van onze politieke betrekkingen is te danken aan mensen zoals Khadija Arib, die in het bijzonder betrokken is geweest bij de parlementaire contactgroep Frankrijk. De onderscheiding getuigt van haar uitstekende kwaliteiten en beloont haar inzet voor de versterking van de relatie tussen Frankrijk en Nederland.” In zijn toespraak stond Lalliot in het bijzonder stil bij de inspanningen die Arib heeft geleverd - en nog altijd levert - voor de ontwikkeling en gelijkheid van vrouwen.



In haar speech na de uitreiking van de onderscheiding zei Arib het een eer te vinden om de onderscheiding te ontvangen. "Het is een groot compliment aan de Tweede Kamer en aan de parlementaire contactgroep Frankrijk. Maar ook voor mij persoonlijk is het eervol. Mijn jeugd in Marokko was doordrenkt met de Franse taal en cultuur. De combinatie van mijn werk en mijn jeugd, het heden en mijn verleden, maken deze onderscheiding voor mij zo bijzonder."

Noot voor de redacties:

Lees hier de volledige toespraak van Ambassadeur Phillippe Lalliot. Lees hier de volledige toespraak van Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib. Met vragen kunt u terecht bij Marloes Konings, 06-50128032.