Kamerleden in gesprek over de toekomst van de euro

Wat is de toekomst van de euro? Hoe kan de Europese Monetaire Unie versterkt worden? Hoe kunnen we de naleving van de Europese afspraken verbeteren? Welke voorstellen zijn er voor een Europees Monetair Fonds? Tweede Kamerleden gaan hierover in gesprek met experts, onder wie Jeroen Dijsselbloem en Kees Vendrik.

De Raad van State organiseert in samenwerking met de vaste Kamercommissie voor Financiën op 5 februari 2018 het symposium ’Nederland en de toekomst van de euro’. Het symposium vindt plaats in de Gotische Zaal van de Raad van State.



Aanleiding voor het symposium is het rapport ‘De staat van de euro’ dat de Afdeling advisering van de Raad van State op 8 november 2017 uitbracht. De Tweede kamer had hier eerder bij motie van het lid Omtzigt om gevraagd.

De volgende Kamerleden nemen deel aan dit symposium:

Anne Mulder, voorzitter vaste commissie voor Financiën

Jeanine Hennis-Plasschaert, VVD

Tony van Dijck, PVV

Pieter Omtzigt, CDA

Bram van Ojik, GroenLinks

Bart Snels, GroenLinks

Renske Leijten, SP

Joost Sneller, D66

Lammert van Raan, PvdD

Martin van Rooijen, 50PLUS

+Eppo Bruins, CU

Noot voor de redacties:

Datum: maandag 5 februari 2018

Tijd: van 14.00 tot 17.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur)

Locatie: Gotische zaal van de Raad van State, Paleisstraat1 in Den Haag. Let op: de ingang van de Gotische zaal is aan de Paleisstraat, dus aan de achterkant van het gebouw van de Raad van State, bij het monument van koningin Wilhelmina, tegenover Paleis Noordeinde. De ingang is duidelijk gemarkeerd met de letters ‘Gotische zaal Paleisstraat 1’ aan de muur. 

Media die bij het symposium aanwezig willen zijn, kunnen zich aanmelden tot vrijdag 2 februari 2018, 17.00 uur via persvoorlichting@tweedekamer.nl.



Audiovisuele media kunnen opnamen maken tijdens het symposium. Gelegenheid voor interviews en vragen aan Kamerleden is na afloop van het symposium.



In de bijlage bij deze mededeling treft u het programma voor het symposium aan.



Het rapport ‘De staat van de euro’ van de Raad van State en de motie van het lid Omtzigt zijn te vinden onder Kamerstuknummer 34387-6 respectievelijk 34387-4. Een opgemaakt pdf-bestand van het rapport is te downloaden via de homepage van www.raadvanstate.nl.



Voor meer informatie kunt u terecht bij Nancy Podt, stafdienst Communicatie Tweede Kamer 06-21703455 of via persvoorlichting@tweedekamer.nl. Aanspreekpunt bij de Raad van State is Pieter-Bas Beekman (p.beekman@raadvanstate.nl of tel: 070-4264773). Beide contactpersonen zullen aanwezig zijn tijdens het symposium.