Kamergebouw dinsdag 4 september 2018 tijdelijk gesloten voor publiek

In verband met een aangekondigde staking van politieagenten is het Tweede Kamergebouw dinsdag 4 september 2018 van 12.30 tot 16.00 uur uit veiligheidsoverwegingen gesloten voor publiek. Hierdoor is het tijdelijk niet mogelijk om de plenaire vergadering te bezoeken. Daarnaast kunnen er geen petities worden aangeboden in de Statenpassage. De vergadering van de Tweede Kamer, de eerste na het zomerreces, gaat wel gewoon door. Dat heeft Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib besloten in overleg met het Presidium.

Arib: “De doorgang van de vergaderingen is een groot goed. Het is jammer dat we genoodzaakt zijn het gebouw tijdelijk te sluiten voor bezoekers die uit het hele land naar Den Haag komen, maar natuurlijk is de vergadering door iedereen live te volgen via de livestream en de app Debat Direct.”

De plenaire vergadering van dinsdag 4 september begint met het wekelijkse vragenuur. Daarna volgt een regeling van werkzaamheden, waarin de Kamer haar agenda vaststelt. De vergadering is live te volgen via de website van de Kamer, www.tweedekamer.nl, en de app Debat Direct.

Noot voor de redacties:

Voor vragen kunt u contact opnemen met Marloes Konings 06-50128032 of Samira Kleijn 06-21703439.