Kamercommissie I&M bezoekt RDM Innovation Dock in Rotterdam

Op woensdag 20 april 2016 brengen leden van de Kamercommissie voor Infrastructuur en Milieu een werkbezoek aan RDM Innovation Dock in Rotterdam. Het doel van het bezoek is om technologische oplossingen die ontwikkeld zijn voor een verbetering van de klimaatprestatie van de scheepvaart in de praktijk te bekijken.

Het werkbezoek start in het RDM Innovation Lab. Daar krijgen de leden een toelichting op diverse ontwikkelingen om (bestaande) schepen schoner en zuiniger te maken. Daarna volgt een rondleiding langs verschillende proefopstellingen en gaan de leden aan boord van experimentele schepen.

De volgende leden nemen deel aan het werkbezoek:

Lutz Jacobi (delegatieleider, PvdA)

Betty de Boer (VVD)

Remco Dijkstra (VVD)

Martijn van Helvert (CDA)

Salima Belhaj (D66)

Het werkbezoek is deels ter voorbereiding op de commissievergadering over Scheepvaart die plaatsvindt op donderdag 21 april van 11.00 tot 13.00 uur.

Noot voor de redacties:

Het werkbezoek is openbaar. Vertegenwoordigers van de pers die deel willen neem aan het werkbezoek, kunnen zich uiterlijk vóór maandag 18 april aanmelden bij de stafdienst Communicatie van de Tweede Kamer: persvoorlichting@tweedekamer.nl.    Voor vragen over het programma kunt u contact opnemen met Samira Kleijn, 070-3182183 of persvoorlichting@tweedekamer.nl