Kamercommissie Binnenlandse Zaken bezoekt Estland

Een delegatie van de Kamercommissie van Binnenlandse Zaken brengt een werkbezoek aan Talinn van donderdag 20 oktober tot en met zaterdag 22 oktober. Het thema van het werkbezoek is de ontwikkeling van de digitalisering in Estland.

De delegatie bezoekt de e-Estonia showroom. De e-Estonia showroom is een innovatief centrum gericht op digitalisering in de samenleving. Bezoekers kunnen er zien op welke manier verschillende partijen in Estland, waaronder de overheid en de ICT-sector, samenwerken aan verdere digitalisering, onder meer op het gebied van communicatie tussen burgers en overheid.

Verder spreken de leden van de delegatie met onder anderen Taavi Kotka, CIO van de Estlandse overheid, Arne Koitmäe van de Nationale Estlandse Kiesraad en Hannes Astok van de e-Governance Academy. Onderwerpen die tijdens de gesprekken aan de orde komen betreffen de rol van de overheid in ontwikkeling en implementatie van e-services.

De delegatie bestaat uit de volgende leden:

Pia Dijkstra                (D66)     commissievoorzitter en delegatieleider

Ingrid de Caluwé       (VVD)

Hayke Veldman         (VVD)

Manon Fokke             (PvdA)

Astrid Oosenbrug       (PvdA)

Mustafa Amhaouch    (CDA)

Fatma Koser Kaya     (D66)

Noot voor de redacties:

Het werkbezoek is deels openbaar. Voor vragen over het programma kunt u contact opnemen met de stafdienst Communicatie, Desiree Schreurs 070-3182164 of persvoorlichting@tweedekamer.nl .