Interparlementair Koninkrijksoverleg 2016

Van dinsdag 31 mei tot en met vrijdag 3 juni 2016 vindt in Den Haag overleg plaats tussen de parlementen van Nederland, Aruba, Curaçao en Sint Maarten.



De drie delegaties worden op dinsdag 31 mei om 09.45 uur ontvangen door de Voorzitter van de Eerste Kamer, Ankie Broekers-Knol en de Voorzitter van de Tweede Kamer, Khadija Arib. Daarbij voegt zich ook de delegatie van de leden van de Eerste en Tweede Kamer. In een plenaire bijeenkomst in de vergaderzaal van de Eerste Kamer houden alle delegatieleiders een korte toespraak en wordt gesproken over de onderwerpen gezondheidszorg, onderwijs, economische kansen binnen het Koninkrijk, discriminatie, klimaatverandering, energie, integriteit van bestuur en jeugd en jongeren.

Na de lunch gaan de vier delegaties in de Thorbeckezaal van de Tweede Kamer verder met hun beraadslagingen over onder andere het onderwerp jeugd en jongeren.

Op woensdag 1 juni wordt onder meer gesproken over  integriteit van bestuur, gezondheidszorg en discriminatie. Vervolgens brengen de delegaties een werkbezoek aan het National Cyber Security Centrum.

Op donderdag 2 juni wordt onder meer besproken de gebruikmaking van artikelen 15 en 21 Reglement voor de Gouverneur door de Rijkministerraad en de Geschillenregeling. Vervolgens brengen de delegaties een werkbezoek aan Provinciehuis Utrecht en aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Het interparlementair overleg wordt vrijdag 3 juni afgesloten met de vaststelling en ondertekening van de afsprakenlijst en een gezamenlijke persconferentie van de vier delegaties. Deze is te volgen via de livestream op de website van de Tweede Kamer, www.tweedekamer.nl. De persconferentie is in de Thorbeckezaal en begint om 14.00 uur.

De beraadslagingen tussen de delegaties zijn openbaar en zijn via een livestream rechtstreeks te volgen – afhankelijk van de locatie - op de website van de Eerste Kamer en van de Tweede Kamer. 

Noot voor de redactie:

Voor het bijwonen van de afsluitende persconferentie kunt u zich opgeven via persvoorlichting@tweedekamer.nl.

In de bijlage vindt u de samenstelling van de delegaties. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Natacia Hira Sing, stafdienst Communicatie Tweede Kamer, T + 31 70 318 31 74 of via persvoorlichting@tweedekamer.nl