Het grote begrotingsboek voor Kamerleden verschenen

Kamerleden die de komende tijd debatteren over de begrotingen van de ministeries krijgen ondersteuning in de vorm van het Het grote begrotingsboek. Het grote begrotingsboek is vandaag verschenen. Deze publicatie maakt deel uit van de kennisagenda van de commissie voor de Rijksuitgaven en is gerealiseerd door de Dienst Analyse en Onderzoek van de Tweede Kamer.

De commissie voor de Rijksuitgaven is na vijf jaar van afwezigheid nieuw leven ingeblazen. De herstart van de commissie valt samen met de verantwoording over coronajaar 2020, een jaar waarin een groot aanvullend bedrag op de reguliere begroting werd uitgegeven. Het boek schetst verschillende invalshoeken rond opstelling, vaststelling en verantwoording over de rijksbegroting. 

De commissie voor de Rijksuitgaven vindt het belangrijk dat Kamerleden een handvat hebben op het gebied van begroten en verantwoorden. Kennis op dit gebied zal de komende jaren van groot belang blijven. Bijvoorbeeld ter ondersteuning van de ‘normalisering’ van de rijksbegroting na de coronacrisis en bij de inzet van begrotingsmiddelen voor verschillende grote transities.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Het boek is ook online beschikbaar op de website van de Tweede Kamer.