Herdenking 4 mei

Herdenking 4 mei

De Voorzitter van de Eerste Kamer, Ankie Broekers-Knol, en de Voorzitter van de Tweede Kamer, Khadija Arib, leggen op donderdag 4 mei 2017 om 11.00 uur namens de Staten-Generaal een krans bij de ꞌErelijst van Gevallenenꞌ in de hal van Binnenhof 1a (gebouw Tweede Kamer).

De herdenking begint met het voordragen van gedichten door leerlingen van de Johan de Witt Scholengroep uit Den Haag. Hierna volgt een toespraak van de Voorzitter van de Tweede Kamer. Khadija Arib zal in haar toespraak ingaan op het thema ‘Geef vrijheid door’.

Na de kranslegging door de beide Kamervoorzitters leggen leggen vicepremier Lodewijk Asscher en staatssecretaris Martin van Rijn namens de Raad van Ministers van het Koninkrijk een krans.

Noot voor de redacties:

NB. In tegenstelling tot wat in een eerder verzonden bericht werd vermeld, is niet minister-president Mark Rutte maar vicepremier Lodewijk Asscher aanwezig bij de herdenking.

Tijdens de herdenking is het mogelijk om (foto)opnamen te maken. Hiervoor kunt u zich aanmelden bij de Stafdienst Communicatie via persvoorlichting@tweedekamer.nl De herdenking wordt live uitgezonden via de website van de Tweede Kamer via: http://tinyurl.com/k9cjjrl

Dit is een gezamenlijk persbericht van de Afdeling Communicatie en Protocol van de Eerste Kamer en de Stafdienst Communicatie van de Tweede Kamer.