Extra werkbezoek aan Londen vanwege Brexit

Maandag 18 februari brengen de Kamerleden Anne Mulder (VVD), Pieter Omtzigt (CDA) en Lodewijk Asscher (PvdA) een ingelast bezoek aan het Verenigd Koninkrijk. Zij voeren als rapporteurs namens de commissie Europese Zaken gesprekken met verschillende Britse parlementsleden en regeringsvertegenwoordigers in Londen. Zij verwachten met deze gesprekken meer inzicht te verkrijgen in de voorbereiding van het Verenigd Koninkrijk op de Brexit, de verschillende mogelijke scenario’s voor de Brexit, en de gevolgen daarvan voor Nederland en Nederlandse burgers en bedrijven.

Op 29 maart 2019 treedt het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Hieraan zijn intensieve onderhandelingen met de Europese Commissie en de 27 overige lidstaten van de EU voorafgegaan. Het bereikte uittredingsakkoord is door het Britse parlement verworpen. Hiermee is een chaotische (no deal) Brexit waarschijnlijker geworden. Een no deal Brexit heeft grote gevolgen voor Nederland en voor Nederlandse burgers en bedrijven. De Nederlandse overheid roept bedrijven daarom op om zich grondig voor te bereiden op de Brexit.

Noot voor de redacties (niet voor publicatie):

Voor journalisten is het mogelijk om kort te spreken met de rapporteurs na afloop van het werkbezoek. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anna Kodde, woordvoerder van de Tweede Kamer a.kodde@tweedekamer.nl 0625475819