Constituerende vergadering tijdelijke commissie Uitvoeringsorganisaties

De constituerende vergadering van de tijdelijke commissie Uitvoeringsorganisaties vindt op donderdag 5 maart 2020 om 09.45 uur plaats in de Groen van Prinstererzaal. De commissie kiest dan uit haar midden de commissievoorzitter en de ondervoorzitter.

De Tweede Kamer heeft op 11 februari 2020 ingestemd met het voorstel om een tijdelijke commissie Uitvoeringsorganisaties in te stellen. Deze commissie gaat onderzoek doen naar de oorzaken van problemen bij uitvoeringsorganisaties, het verlies van de menselijke maat, de wijze waarop de Kamer geïnformeerd wordt en de wijze waarop de Kamer haar controlerende taak uitvoert wanneer zich problemen voordoen. Het doel is om beter inzicht te krijgen in de problematiek en het waarborgen van de menselijke maat als uitgangspunt in het parlementaire proces.

De commissie start met deskresearch aan de hand van beschikbaar onderzoeksmateriaal bij onder andere de Belastingdienst, Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) en Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR).

De tijdelijke onderzoekscommissie bestaat uit de volgende leden:



André Bosman (VVD)

Evert Jan Slootweg (CDA)

Maarten Groothuizen (D66)

Nevin Özütok (GroenLinks)

Cem Laçin (SP)

John Kerstens (PvdA)

Corrie van Brenk (50PLUS)

Farid Azarkan (DENK)

Noot voor de redacties:

De constituerende vergadering is op donderdag 5 maart om 09.45 uur in de Groen van Prinstererzaal.

Het onderzoeksvoorstel met Kamerstuknummer 35 387 leest u via www.tweedekamer.nl.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de Stafdienst Communicatie, Anna Kodde, 06 2547 5819 of persvoorlichting@tweedekamer.nl.