Bezoek de Tweede Kamer tijdens de kerstvakantie

Tijdens de kerstvakantie is de Tweede Kamer doordeweeks geopend voor publiek, met uitzondering van de feestdagen en maandag 24 december. Tussen 10.00 en 17.00 uur kunnen belangstellenden onder het genot van warme chocolademelk de Tweede Kamer in kerstsfeer bezoeken en een blik werpen op de expositie ‘Ik vier mijn stem’ over 100 jaar kiesrecht.

Ik vier mijn stem

De tentoonstelling ‘Ik vier mijn stem’ laat de bijzondere weg naar het algemeen kiesrecht zien en maakt duidelijk hoe het kiesrecht nog steeds in beweging is. Kijk voor meer informatie op www.ikviermijnstem.nl.

Publiekstribune en Oude Zaal

Ook de plenaire vergaderzaal is vanaf de publiekstribune te bezichtigen. De historische Oude Zaal, waar de Tweede Kamer tot 1992 vergaderde, is tijdens de kerstvakantie ook geopend voor publiek. Het is mogelijk een rondleiding in de kerstvakantie een rondleiding te volgen in de verschillende gebouwen op het Binnenhof. Een rondleiding is te boeken via ProDemos.

Houd er rekening mee dat bezoekers door een scanstraat gaan. Er kan om een legitimatiebewijs worden gevraagd.

Noot niet voor publicatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anna Kodde, woordvoerder Tweede Kamer, a.kodde@tweedekamer.nl, 06 25475819