24 februari presentatie rapport van enquêtecommissie aardgaswinning Groningen

De parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning Groningen presenteert op vrijdag 24 februari vanaf 12.00 uur haar eindrapport. Deze presentatie vindt plaats in het aardbevingsgebied in Boerderij De Diek’n in Zeerijp. Commissievoorzitter Tom van der Lee zal een toelichting geven op de bevindingen van de enquêtecommissie en het rapport aanbieden aan de voorzitter van de Tweede Kamer, Vera Bergkamp.

Tom van der Lee: “De commissie vindt het belangrijk om haar eindrapport te presenteren in aanwezigheid van bewoners, ondernemers, agrariërs, bestuurders, deskundigen en andere betrokkenen die de commissieleden tijdens werkbezoeken aan Groningen hebben gesproken.”

Op dit moment legt de enquêtecommissie de laatste hand aan haar eindrapport. De parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning Groningen bestaat uit Tom van der Lee (GroenLinks, voorzitter), Judith Tielen (VVD, ondervoorzitter), Stieneke van der Graaf (ChristenUnie), Hülya Kat (D66), Barbara Kathmann (PvdA), Anne Kuik (CDA) en Peter Kwint (SP).

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

In februari volgt nog een persuitnodiging om de presentatie van het eindrapport te kunnen bijwonen. Een embargoregeling voor het rapport komt dan ook.