Vragenuur dinsdag 31 mei

Tijdens het vragenuur van dinsdag 31 mei stellen Kamerleden vragen over miljonairs in Nederland, de aanhouding van rapper Typhoon, zorginstelling Daelzicht, het delen van medische informatie zonder medeweten van de Kamer en beslagleggingen.

  • Emile Roemer (SP) aan de staatssecretaris van Financiën over het bericht ‘Nog nooit zoveel miljonairs in Nederland’ (Volkskrant.nl, 26 mei 2016)
  • Fatma Koşer Kaya (D66) aan de minister van Veiligheid en Justitie over het bericht dat rapper Typhoon aan de kant is gezet door bevooroordeelde politie (Nu.nl, 30 mei 2016)
  • Sjoerd Potters (VVD) aan de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over zorginstelling Daelzicht en vermoedens van belangenverstrengeling (NRC, 28 mei 2016)
  • Linda Voortman (GroenLinks) aan de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, bij afwezigheid van de minister, over het delen van medische informatie zonder medeweten van de Kamer (Nu.nl, 31 mei 2016)
  • Judith Swinkels (D66) aan de minister van Veiligheid en Justitie over het bericht dat er veel mis gaat met beslagleggingen (Twitter.com, 27 mei 2016)

Live volgen

Het vragenuur is elke dinsdag om 14.00 uur. Het wordt wekelijks live uitgezonden op Nederland 1 en op NPO Politiek. Ook kunt u het vragenuur volgen via deze website. U kunt meekijken of meeluisteren. Of kijk met behulp van de nieuwe app Debat Direct.

Samenvatting

Van elke vraag wordt een samenvatting gemaakt in een kort webverslag. Deze verschijnen kort na het vragenuur.

Verslag

Van het vragenuur wordt een woordelijk verslag gemaakt. Dit staat binnen vier uur na het uitspreken van de vragen op deze website.

Vragenuur

Tijdens het vragenuur komen maximaal zes vragen aan bod. Lees hoe de Voorzitter de selectie van vragen voor het vragenuur bepaalt.