Vragenuur dinsdag 27 september

Tijdens het mondelinge vragenuur stellen Kamerleden vragen over cocaïne, over geheime proeven met patiënten in het Erasmus MC, over drukte met vrachtwagens over de A58, over vertrouwelijke informatie over steun van Golfstaten aan religieuze instellingen en over het bericht dat Venezuela Wiels aan de macht hielp op Curaçao.

Mondelinge vragen:

  • Foort van Oosten (VVD) aan de staatssecretaris van Financiën over het bericht ‘Nederland overspoeld met cocaïne’ (Telegraaf.nl, 23 september 2016)
  • Pia Dijkstra (D66) aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over het bericht dat patiënten in het Erasmus MC als proefkonijn werden gebruikt zonder dat zij dit wisten (NRC, 24 september 2016)
  • Martijn van Helvert (CDA) aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, bij afwezigheid van de minister van Infrastructuur en Milieu over het bericht ‘Veel meer vrachtwagens over A58; sluipverkeer uit België is blijvend probleem’ (Omroep Brabant, 26 september 2016)
  • Sjoerd Sjoerdsma (D66) aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over onbeantwoorde schriftelijke vragen inzake het bericht dat Golfstaten Nederland informatie over financiële steun aan religieuze instellingen verstrekken.
  • André Bosman (VVD) aan de minister voor Wonen en Rijksdienst, bij afwezigheid van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, over het bericht dat Venezuela Wiels aan de macht hielp (Telegraaf, 24 september 2016)

Live volgen

Het vragenuur is elke dinsdag om 14.00 uur. Bekijk het vragenuur met de app Debat Direct. Of kijk via deze website, in video of audio. Het vragenuur wordt wekelijks live uitgezonden op Nederland 1 en op NPO Politiek.

Samenvatting

Van elke vraag wordt een samenvatting gemaakt in een kort webverslag. Deze verschijnen kort na het vragenuur.

Verslag

Van het vragenuur wordt een woordelijk verslag gemaakt. Dit staat binnen vier uur na het uitspreken van de vragen op deze website.

Vragenuur

Tijdens het vragenuur komen maximaal zes vragen aan bod. Lees hoe de Voorzitter de selectie van vragen voor het vragenuur bepaalt.