Vragenuur dinsdag 26 april

Tijdens het vragenuur van dinsdag 26 april stellen Kamerleden vragen over de arrestatie van journaliste Ebru Umar in Turkije, angst en gesjoemel binnen de staatsdienst Bewaken en Beveiligen, de mantelzorgboete en de Belastingdienst die informatie zou hebben achtergehouden voor gerechtshof en Hoge Raad.

De vragenstellers met hun vragen

  • Raymond Knops (CDA) aan de minister van Buitenlandse Zaken over het bericht ‘Ebru Umar door Turkse politie van huis gehaald’ (Media.tpo.nl, 23 april 2016)
  • Ahmed Marcouch (PvdA) aan de minister van Veiligheid en Justitie over onrust, angst en gesjoemel binnen de staatsdienst Bewaken en Beveiligen (Telegraaf.nl, 22 april 2016)
  • Sadet Karabulut (SP) aan de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over het bericht dat al 5.000 migrantenouderen de dupe zijn geworden van de mantelzorgboete (Trouw, 23 april 2016)
  • Pieter Omtzigt (CDA) aan de staatssecretaris van Financiën over het bericht ‘Belastingdienst hield informatie achter voor gerechtshof en Hoge Raad’ (Nos.nl, 25 april 2016)

Live volgen

Het vragenuur is elke dinsdag om 14.00 uur. Het wordt wekelijks live uitgezonden op Nederland 1 en op NPO Politiek. Ook kunt u het vragenuur volgen via deze website. U kunt meekijken of meeluisteren.

Samenvatting

Van elke vraag wordt een samenvatting gemaakt in een kort webverslag. Deze verschijnen kort na het vragenuur.

Verslag

Van het vragenuur wordt een woordelijk verslag gemaakt. Dit staat binnen vier uur na het uitspreken van de vragen op deze website.

Vragenuur

Tijdens het vragenuur komen maximaal zes vragen aan bod. Lees hoe de Voorzitter de selectie van vragen voor het vragenuur bepaalt.