Vragenuur dinsdag 24 mei

Tijdens het vragenuur van dinsdag 24 mei stellen Kamerleden vragen over spoedeisende hulp en ambulances, over bindend studieadvies, over de zomerstop van actualiteiten- en debatprogramma's van de NPO en over de geruchten dat minister Schultz de nieuwe baas van Schiphol wordt.

  • Renske Leijten (SP) aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, bij afwezigheid van de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, over de brandbrief van de ambulancezorg, dat ze niet terecht kunnen op de dichtstbijzijnde spoedeisende hulpposten (Nrc.nl, 23 mei 2016)
  • Mohammed Mohandis (PvdA) aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over het bericht dat Leiden stopt met het experiment bindend studieadvies in het tweede jaar (Nu.nl, 23 mei 2016)
  • Kees Verhoeven (D66) aan de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over de tweet van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties dat het gek is dat de NPO een paar maanden zijn kerntaken actualiteit en debat niet uitvoert (Twitter, 24 mei 2016)
  • Liesbeth van Tongeren (GroenLinks) aan de minister van Infrastructuur en Milieu over het bericht dat de minister genoemd wordt als opvolger van de huidige president-directeur en CEO van Schiphol (Aviationwatch.nl, 19 mei 2016)

Live volgen

Het vragenuur is elke dinsdag om 14.00 uur. Het wordt wekelijks live uitgezonden op Nederland 1 en op NPO Politiek. Ook kunt u het vragenuur volgen via deze website. U kunt meekijken of meeluisteren. Of kijk met behulp van de nieuwe app Debat Direct.

Samenvatting

Van elke vraag wordt een samenvatting gemaakt in een kort webverslag. Deze verschijnen kort na het vragenuur.

Verslag

Van het vragenuur wordt een woordelijk verslag gemaakt. Dit staat binnen vier uur na het uitspreken van de vragen op deze website.

Vragenuur

Tijdens het vragenuur komen maximaal zes vragen aan bod. Lees hoe de Voorzitter de selectie van vragen voor het vragenuur bepaalt.