Vragenuur dinsdag 11 oktober

Tijdens het mondelinge vragenuur van dinsdag 11 oktober 2016 stellen Kamerleden vragen over een werkschool voor kwetsbare leerlingen, over Nederlandse bedrijven die zijn aangevallen in Ethiopië, over hoge zorgkosten en over de garantie dat vijf agenten die betrokken waren bij de fatale arrestatie van Mitch Henriquez niet zouden worden ontslagen.

  • Paul van Meenen (D66) aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over het bericht ‘Vijf leerlingen geholpen voor 1 miljoen euro’ (NRC, 8 oktober 2016)
  • Eric Smaling (SP) aan de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking over het bericht ‘Weer Nederlandse bedrijven aangevallen in Ethiopië’ (Nos.nl, 7 oktober 2016)
  • Linda Voortman (GroenLinks) aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over het bericht ‘Een schroefje van 17 mille’ (NRC, 8 oktober 2016)
  • Madeleine van Toorenburg (CDA) aan de minister van Veiligheid en Justitie over het bericht ‘Korpschef beloofde verdachte agenten zeker niet te ontslaan’ (Nrc.nl, 6 oktober 2016)

Live volgen

Het vragenuur is elke dinsdag om 14.00 uur. Bekijk het vragenuur met de app Debat Direct. Of kijk via deze website, in video of audio. Het vragenuur wordt wekelijks live uitgezonden op Nederland 1 en op NPO Politiek.

Samenvatting

Van elke vraag wordt een samenvatting gemaakt in een kort webverslag. Deze verschijnen kort na het vragenuur.

Verslag

Van het vragenuur wordt een woordelijk verslag gemaakt. Dit staat binnen vier uur na het uitspreken van de vragen op deze website.

Vragenuur

Tijdens het vragenuur komen maximaal zes vragen aan bod. Lees hoe de Voorzitter de selectie van vragen voor het vragenuur bepaalt.