Videovergaderingen Kamercommissies live te volgen

Vanaf volgende week zijn de procedurevergaderingen die de Kamercommissies per videoverbinding voeren, live te volgen via de website van de Tweede Kamer.

Tilanuskamer

Het gaat om procedurevergaderingen die de Kamercommissies vanwege de coronamaatregelen momenteel per videoverbinding voeren vanuit twee ruimtes in het Kamergebouw. De voorzitter en griffier zitten in de Tilanuskamer of de Vondelingkamer, de Kamerleden die deel uitmaken van de commissie loggen per videoverbinding in. Van een procedurevergadering die op deze manier gestreamd is, wordt geen woordelijk verslag gemaakt. Wel wordt er na afloop van de vergadering een besluitenlijst gepubliceerd.

Agenda vaststellen

In de procedurevergaderingen stellen Kamercommissies hun agenda's voor de komende tijd vast en behandelen zij bijvoorbeeld brieven. In principe vinden deze vergaderingen fysiek plaats in een van de commissiezalen. Omdat dit momenteel niet altijd kan, is er de mogelijkheid om per videoverbinding te vergaderen.

Tilanuskamer

Volgende week zijn onder andere de volgende procedurevergaderingen per videoverbinding gepland. Ze vinden plaats vanuit de Tilanuskamer, via deze link  kunt u live meekijken. Op dinsdag 2 juni van 19.00 tot 20.00 uur houdt de commissie Europese Zaken een procedurevergadering. Op woensdag 3 juni zijn er drie: van 11.15 tot 12.15 uur die van de commisie Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, van 12.30 tot 13.30 uur de commissie Economische Zaken en Klimaat en van 16.00 tot 17.00 uur de commissie Justitie en Veiligheid.