Veteranendag 2018: Kamer vertegenwoordigd bij eerbetoon aan veteranen

Op zaterdag 30 juni 2018 was het Veteranendag. Op deze jaarlijkse feestdag bedankt Nederland in Den Haag de meer dan 111.000 veteranen die ingezet zijn in dienst van de vrede, nu en in het verleden. Namens de Tweede Kamer waren Voorzitter Khadija Arib en een aantal Kamerleden van de commissie voor Defensie aanwezig.

Erkenning en waardering

Veteranendag 2018
In de binnenstad van Den Haag vond het kleurrijke defilé plaats. Meer dan 4000 veteranen en militairen marcheerden, gevolgd door historische en moderne legervoertuigen, rond de Hofvijver.

Zaterdag 30 juni 2018 was de veertiende Nederlandse Veteranendag. De dag draait om erkenning van en waardering voor veteranen van vroeger en nu. Doel ervan is ook het vergroten van het onderlinge begrip tussen de samenleving en de veteranen.

Veteranennota

In aanloop naar Veteranendag organiseerde de commissie voor Defensie op maandag 25 juni een rondetafelgesprek over de jaarlijkse veteranennota. Daarvoor kwamen onder andere vertegenwoordigers van veteranen, de zorg en de Nationale ombudsman naar de Tweede Kamer.

Een dag later, op dinsdag 26 juni, besprak de commissie voor Defensie de Veteranennota 2017-2018 met minister Bijleveld van Defensie. Ieder jaar krijgt de Tweede Kamer een veteranennota van het ministerie van Defensie. Daarin staat de ontwikkeling van het veteranenbeleid.

Veteranendag
De ceremonie in de Ridderzaal.