Tweede Kamervoorzitters komen samen

Voorzitter Khadija Arib en meerdere oud-Voorzitters van de Tweede Kamer kwamen woensdagmiddag 6 juni 2018 samen voor een bijeenkomst over het vak van Kamervoorzitter. Oud-Voorzitters Gerdi Verbeet, Frans Weisglas, Piet Bukman, Jeltje van Nieuwenhoven en Wim Deetman waren hierbij aanwezig.

Kamervoorzitters op een rij
Kamervoorzitters Verbeet, Arib, Deetman, Van Nieuwenhoven, Bukman en Weisglas haalden samen herinneringen aan het Voorzitterschap op.

Boven de partijen

Woensdagmiddag 6 juni nam Khadija Arib het eerste exemplaar van het boek ‘Boven de partijen - De voorzitter van de Tweede Kamer’ in ontvangst. Het boek is geschreven door Gerry van der List, redacteur van Elsevier. Na de overhandiging en een toespraak van Voorzitter Arib was er een paneldiscussie over het Kamervoorzitterschap met Kamerleden en parlementair historici onder leiding van Martijn de Greve.

‘Boven de partijen’ bevat op interviews gebaseerde portretten van de naoorlogse Kamervoorzitters. Oud-Voorzitters en huidig Voorzitter Khadija Arib spreken in het boek over alle aspecten van het vak. Ook biedt het boek een historisch overzicht van de ontwikkeling van het Voorzitterschap van de Tweede Kamer.