Tweede Kamer met zomerreces

De Tweede Kamer is met zomerreces tot en met maandag 2 september 2019. Op donderdag 4 juli was de laatste vergaderdag van de Kamer, op dinsdag 3 september komen de Kamerleden weer bijeen. Traditiegetrouw gaf Voorzitter Khadija Arib aan het einde van de vergadering een speech. Zij blikte terug op het parlementaire jaar.

Voorzitter Khadija Arib tijdens de laatste vergadering voor het zomerreces 2019

Arib: "Er gebeuren veel mooie dingen, bijvoorbeeld de viering van 100 jaar algemeen kiesrecht. Maar het mooiste is en blijft het debat. Het gesproken woord in het parlement. We hebben veel debatten met elkaar gevoerd,  in commissieverband en hier in de plenaire zaal. Er waren mooie en soms beladen debatten.”

Zuinig op elkaar

De Voorzitter gaf de Kamerleden ook een boodschap mee: “Het aantal records wat betreft moties, vragen, debatten laat zien dat we ons werk serieus nemen. Jullie ervaren dagelijks de druk vanuit de samenleving, de hoeveelheid mails en de sociale media, de druk vanuit jullie fractie en partij en de druk vanuit de pers. Wees alstublieft zuinig op jezelf en op elkaar.” Zij sloot de laatste vergaderdag voor de zomer vrijdagmorgen 5 juli om 3.50 uur.

Teruglezen

Lees hier de volledige speech van Kamervoorzitter Khadija Arib. 

Panorama algemene politieke beschouwingen

Laden
00:00
00:00