Staten-Generaal ontvangen president van Suriname

De Staten-Generaal ontvingen op donderdag 9 september president Chandrikapersad Santokhi van Suriname. Eerste Kamervoorzitter Jan Anthonie Bruijn en Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp heetten de Surinaamse president welkom in de Ridderzaal aan het Binnenhof in Den Haag. President Santhoki sprak met een vertegenwoordiging van Kamerleden van beide Kamers over de relatie tussen Nederland en Suriname.

President Chandrikapersad Santokhi van Suriname geflankeerd door beide Kamervoorzitters

Programma

Na een korte besloten ontmoeting tussen de president en beide Kamervoorzitters vond in de Ridderzaal een bijeenkomst plaats. Het welkomstwoord van Eerste Kamervoorzitter Jan Anthonie Bruijn werd gevolgd door een toespraak van de Surinaamse president. Vervolgens ging Santokhi in gesprek met de Kamerleden. De gedachtewisseling werd geleid door Geert Wilders, fungerend voorzitter van de commissie Buitenlandse Zaken van de Tweede Kamer. Tweede Kamervoorzitter Bergkamp sloot de bijeenkomst af.

Relatie naar een hoger niveau

De ontmoeting met de Staten-Generaal maakt deel uit van een meerdaags werkbezoek van president Santhokhi aan Nederland. Tijdens de bijeenkomst werd meerdere malen gerefereerd aan de historische aard van het bezoek. “Na jaren van ups and downs is dit een uitgelezen kans en gelegenheid om de relaties tussen beide landen weer te versterken en op een hoger niveau te tillen”, aldus Kamervoorzitter Bergkamp in haar toespraak. “Uit de inbreng van de verschillende Kamerleden blijkt de grote belangstelling in ons parlement voor de geschiedenis en de toekomst van Suriname.”

Bezoek terugkijken