Secretaris-generaal NAVO bezoekt parlement

Secretaris-generaal Jens Stoltenberg van de NAVO was donderdag 19 april 2018 op bezoek in Den Haag. In de Stadhouderskamer van Tweede Kamergebouw werd hij ontvangen door Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib en Eerste Kamervoorzitter Ankie Broekers-Knol. Ook had Stoltenberg een gesprek met Kamerleden van de commissies voor Buitenlandse Zaken en Defensie van beide Kamers.

Stoltenberg met Kamervoorzitters
NAVO-chef Jens Stoltenberg tekent het gastenboek in het bijzijn van Kamervoorzitters Arib en Broekers-Knol

Gespreksonderwerpen

Tijdens het gesprek tussen Stoltenberg en Kamerleden van de commissies voor Buitenlandse Zaken en Defensie van beide Kamers komen naar verwachting diverse onderwerpen aan de orde. Bijvoorbeeld het defensiebudget, de veiligheidssituatie in Europa (met name de verhoudingen met Rusland), cybersecurity en nepnieuws, de deelname aan NAVO-missies (bijvoorbeeld in Afghanistan) en de voorbereiding van de tweejaarlijkse top van regeringsleiders van de NAVO-lidstaten op 11 en 12 juli in Brussel.

Jens Stoltenberg is de dertiende secretaris-generaal van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO). De Noorse oud-premier is sinds 1 oktober 2014 NAVO-chef. De hoogste vertegenwoordiger van de NAVO bezoekt met regelmaat NAVO-lidstaten.

Stoltenberg met Kamerleden
Jens Stoltenberg in gesprek met Kamerleden.