Rondetafelgesprek over drones

De commissie voor Infrastructuur en Waterstaat organiseerde op donderdag 8 maart 2018 een rondetafelgesprek over het gebruik van drones. Het ging onder andere over de regels en de kansen voor deze op afstand bestuurde en onbemande vliegtuigjes. Hoe zit het bijvoorbeeld met de veiligheid en de privacy? Hoe denkt de Nederlandse luchtvaartsector over drones? En waar lopen gebruikers van drones tegen aan?

Kijk terug

drone
Drone © Flickr / Don McCullough

Ervaringsdeskundigen aan het woord

In vier blokken van telkens een uur kwamen deskundigen aan het woord. De commissie organiseerde het rondetafelgesprek om een beter beeld te krijgen van de kansen en knelpunten van het gebruik van drones door professionals en particulieren.

Programma

Het eerste blok ging over het juridisch kader (nationaal en Europees). In het tweede blok kwam de luchtvaartsector aan het woord. Daarna was er een blok over innovatie en testlocaties voor drones. Het vierde en laatste blok ging over de praktijk: waar hebben professionals en particulieren die drones gebruiken mee te maken?

Rondetafelgesprekken

Met enige regelmaat organiseren Kamercommissies een rondetafelgesprek over onderwerpen die op hun terrein liggen. Zo krijgen Kamerleden van verschillende kanten informatie en adviezen over de plannen van het kabinet. Een bijkomend voordeel is dat de deskundigen niet met alle Kamerleden afzonderlijk een gesprek hoeven te voeren.